Køens uendelige vidunderlighet

20,7 km. Kjøretid 19 minutter.

Isabella, hjerteknuseren, sukkerklumpen og ikke minst barnebarnet mitt fylte ett år i går. Det første. Ennå ikke vedlikeholdsfri. I går hadde hun altså bursdag. Værmeldingen på denne merkedagen var dårlig. “Ikke kjør ut dersom du absolutt ikke trenger det”, oppfordret værdamene. Det var forventet riktig store snømengder og vanskelige kjøreforhold. Vi fikk som forventet. Masse snø og dårlig føre. Men i følge barnets mor og barnets bestemor, min kone, kan en slik feiring ikke utsettes. Det var bare ikke et alternativ. Det at bursdagsbarnet aldri vil huske denne dagen og at det lavet ned med snø var ifølge begge usaklige argumenter.

Derfor dro jeg tidlig fra jobb for å ha god tid og for å unngå kø. Turen på 2 mil tok 3 timer. (gule sider estimerer 19 minutter). 3 timer i kø. Irriterende kø. Veldig irriterende kø. Ufattelig irriterende kø. Jeg vil dø kø. Men så går køirritasjonen over i en slags kø aksept. Her sitter vi og kan ikke annet, men vi har hverandre. Den gode praten går i bilen. Snakker om alt. Det går en time, så er vi plutselig halvveis og ute av køen ved Brennåsen. Så har vi en bakke igjen, opp til Nodelandsheia. Skummel bakke,- til og med på tørt sommerføre. Hmmmmmm. Med en bakglatt bil stoppet vi midt i bakken. Mange andre bakglatte biler stod foran oss, og ennå flere bak. Og en blå buss. Og bakken var bratt. Noen få sleipe firehjulstrekkere føyk forbi oppover bakken og inn i snøtåka via sykkelstien. Men de om det. De går glipp av køen.

Jeg gikk ut av bilen, som menn gjør, mens damene sitter inne i bilen, som damene gjør. Dette var bonding blandt menn. Felles skjebne på glatt vei. Praten går om løs og fast snø, dekkspray og tullinger bak rattet. Og så så vi minst 3 traktorer. Jeg traff mange hyggelige folk denne nye køtimen i bakken på vei til barnebarnets 1 års dag. Vi kom oss opp før jubilantens leggetid, og farmors kake smakte fortreffelig i blitzregnet på ettårsdagen til Isabella. Køopplevelsen var flott. Bursdagen var flott. Familien min er flott.

Vi kom hjem sent og jeg skuffet snø til veldig sent. I dag morges var det ikke spor etter snøskuffingen. Sporene lå under en halv meter snø.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s