Naturlos og andre loser på Ramsøya. Bedre en Pluto.

Alle har fått den og de fleste har sett den og de fleste som har fått den og sett den har kastet den. Jeg hadde spart på den uten å kaste den når jeg fikk den. Den høye tynne brosjyren med turforslag i Agder. – Naturlos-brosjyren. I et anfall av tommetanker tok jeg brosjyren og så hva jeg og barnebarnet kunne være med på. Og jeg fant, jeg fant. :

Tur til den gamle losøya – Ramsøya. Vi går med båt frå gamle Skottevik brygge i Høvåg.
På turen får vi høre om livet i fjæra, lyngheier,ballastplantar og hageplanter frå Europa. Alle må ha med redningsvest til båtturen. Ta med mat og drikke!
Jeg slo til. Båt og øy,- sabla gøy. Sikkert gøy for en fireåring også. Sola skinte, ingen vind. Vi drar. En ringerunde og vips så var vi mange. Innom hytta etter vester og plutselig satt vi i båt på vei mot Ramsøya i Høvåg. Gudd å stilig. Vi bel guidet av en som har skrevet bok om øya og av ei som vet hva som kan spises og ikke spises, og tas på og ikke tas på av alt som vokser og gror. Og mens flokken tuslet rundt på øya og hørte om dett og hint mens vi gomlet på alt vi fant av ugress koste vi oss. Vanvittig dyktige guider og gøy å høre om øya som i dag var turistinfisert, men som en gang var fylt med seilskuteloser. Derav hele tre losvarder på den lille øya. Takk til Naturlos prosjektet. Jeg kommer igjen. Det vil si ,- Vi kommer igjen for vi har ikke kastet det de andre har kastet. Event. klikk nedenfor.

http://www.naturlos.no/Vest-agder_Naturlos_2012.pdf

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s