Kreftkjuke

Stygt navn, god virkning, koselig selskap. En solnedgang med en god kopp Kreftkjuke er ikke å forrakte. Smaken er som en fin rund blanding av kaffe og te. Virkningen overgår dem begge. I naturen er det kun råkakao som har like mye antioksidanter som Kreftkjuke. Finner du en slik en i skogen på en stokk, ta den med og kok en kopp. Et litt bedre navn er Chaga. Jeg har skrevet om den før, men det må sies igjen. Spesielt når gryta på kjøkkenbenken på hytta smilte opp mot meg.kreftkjuke_tommetanker

Chagas vidunderlige antioksidanter. Ingen over og ingen ved siden når det gjelder antioksidanter. Og den er god å ha når disse radikale frierne setter inn. Frie oksygenradikaler er stoffer som kroppen produserer når den forbrenner oksygen. Blir det for mye av dem kan de skade cellene våre. De kan blant annet skade arvestoffet vårt, DNA, slik at det dannes mutasjoner som, hvis de blir mange nok, kan gi kreftceller.

Antioksidanter i mat beskytter Eksempel på antioksidanter er C-vitamin, E-vitamin, betakaroten og selen. Disse stoffene får vi i oss gjennom maten. Et kosthold rikt på grønne, gule og røde frukter og grønnsaker gir deg mye antioksidanter. Du kan også kjøpe svindyre tabletter, piller, fluider og annet snask i dagligvaren eller apoteket.

Eller du kan ta med øksa i skauen, finne denne soppen og drikk en kopp te av Chaga.

Inonotus_obliquus

http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/inon_obl.htm:

: http://rawliving.no/?p=383

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s