Våre døgnåpne ungdommer

døgnåpne _selfiesNå er også ungdommen i tidsklemma. Det er ikke bare spreke småbarnsforeldre med cupcakes i baksetet på vei til trening i altfor store biler som klager på for dårlig tid. Det er nå kommet en bekymringsmelding fra  en som ikke finner tid til  alle leksene sine. Det blir rett og slett så mye hjemmearbeid at det går ut over fritidsaktivitetene. Dilemmaet er derved et faktum. Prioriteringenes overraskende virkelighet dukker opp. Vi må gjøre valg. Det vil si. Vi må velge vekk noe. Vår endevendte verden eksponerer oss for litt vel mye om dagen. Venner er nå venner hele døgnet. De var det før også, men vi trengte ikke bekreftelse fra dem hele tiden. Vi viste at de var venner. Før ringte vi på dørene deres og var sammen med dem en stund. Så gikk vi hjem til oss selv og var ikke sammen lenger. Det er umulig nå. Vi er alle døgnåpne. 24/7. Vår tid fylles opp og vår tilstedeværelse forbrukes og misbrukes. Selv på bussen er det ingen ungdommer som tar seg en timeoff. De fleste dundrer hodet fult av musikk eller sliter ut tomlene med intens tasting. Det samme gjelder for nesten alle. Hvor mye skal jeg være med på? På skolen har de firminutt,- det må vi lage oss i hverdagen også. Gi oss selv evnen til å se ut av vinduet på bussen og ikke inn i telefonen. Gi oss selv evnen til å velge vekk involvering. Vi trenger ikke å ta et dårlig selvbilde (selfie) og legge det ut dersom vi ikke har andre ting å gjøre. Det er viktig å ikke være døgnåpen. Finn din egen stengetid og lag dine egne arbeids og hviletidsbestemmelser. I dag er det søndag og jeg har god tid. Har du?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s