Oppvaskmøte

Det var ting i mitt liv som hadde blitt tilsjasket av fett og urenheter. Jeg var bestykket med skittent bestikk og de hvite koppene var bare hvite på utsiden. Det var rett og slett på tide å stoppe opp og tenke over tilværelsen. Ta seg selv i nakken og dra seg opp av senga. Fjerne kaffekoppen fra høyrehanda og erstatte avisen med kosten. Det var på tide med et oppvaskmøte. Min flekkete fortid skulle renskes opp i og med boblende lyst og Zalo satte jeg over en gryte med vann. Min spesialitet ved komfyren. Det er fint med et slikt møte en gang i blant. Tidsklemma åpnes helt opp til det ikke er noe press igjen. Et kvarter senere var det ikkeindukjonskokte vannet klart. Vår komfyr er av slowcook-typen. Så også når vannet skal kokes. Og jeg stod ved hyttas eneste vask som kun er 40 cm fra innsiden av hytta og vasket opp. Kniver, skjeer, gafler og et koselig vinglass som var fylt med Mayas prosecco i går kveld. For ikke å snakke om koppen som min venn Paul drakk kaffe av etter å ha overnattet i sjøbua etter konsert med Honningbarna. Der var også skålen som hendene mine hentet chips ut av. Alt har en historie. Og når hodet mitt først er av en slik karakter at jeg kan stå ved en snart tom oppvask-balje og ønske at det var mer, så er en oppvask i hytteveggen ikke noe pes. Det var en fin oppvask og når alt det skitne er rent og skylt er det godt å vite at jeg senere på dagen kan sette det inn i skapet,- soltørket.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s