Spre dere ut. Opp og ned rundt Fivann

lucas_tommetanker

“Thou shall not PASS!” Vi traff på en grevling i hula. Men vi var klare. Sverdet var med på turen. Akkurat som oss.

Fivann ligger i Nedre Timenes Naturreservat like ved Sørlandsparken. Og turen inn til Ruben (eller Roksheia) er populær. I går var parkeringsplassen metta av biler og pølsebålrøyk lå lavt over tretoppene. Det var en fin dag. Jeg tok med en liten turkamerat og tok turen rundt Fivann. En lite oppgått tur. Helt til i går. Coronatuslere i fleng. Selv på denne litt krokete rundturen. Men det er en fin krokete rundtur. Terrenget er variert og det er litt mye opp og ned. Så den passer muligens ikke for de korteste beina. Ei heller er den merka, men det er stier nok å velge mellom. På vår vei rundt vannet finner vi brusende bekker og balanserbare trefall. fivann_rundt_tommetanker

Og jeg fant en lykkelig klump med skogens gull; Chaga.

tomm_chaga_tommetanker

 

Langs Fivann er det noen veldig fine bålplasser som lengter etter besøk. Og litt skjult i ei diger steinrøys finnes det en hule. Og her bor det en grevling. For mens vi stod å lurte på hva slags dyr som hadde gravd i denne røysa, så skvatt den fram foran oss og kasta seg ned i et hull bortenfor. To hjerter hoppa over noen slag. Vi hoppa høyt. Men smilet kom fort tilbake. En spesiell naturopplevelse.

En annen liten hule finnes ved grusveien mellom Timenes krysset og turparkeringsplassen. Et av mestertyven Ole Høilands skjulested.

Kom dere ut.

Kart_Fivann_rundt_tommetanker

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s