Uerstattelig kunst og gode venner.

Påskeegg laget av Peter Carl Fabergé for de russiske tsarene mellom 1885 og 1917. De vakre gullkunsteggene tok opptil ett år og lage og ble en poppis hos tsar Aleksander III. Underbetalte gullsmeder produserte totalt 57 stykker. På utsiden så det ut første egget ut som et vanlig egg belagt med hvitt gull, men når man åpnet det kom plommen til syne, denne var av gull. Inni plommen var det en liten høne av gull og inni hønen var det en liten krone med en rubin i midten.

Slik er det ikke alltid med venner. De er ikke alltid dekket med gull, selv om noen bestitter selve påskeeggutformingen. Eller de innehar kanskje ikke den perfekte ovale eggeformen. Heller litt mer til tider skiftende, – kanskje duvende, saktegående vektomplasserings varisajon. Uformelig masse som kanskje i brøkdelen av et sekund kan inneha den perfekte ovaliteten. Og åpner de kjeften er det ikke alltid gull som kommer ut der heller. Noen ord er direkte upassende i et danntet manns-samfunn. Ingen av dem står forresten på forgylte føtter og i ren omsetningsverdi ligger det også tynt an,- selv hos de mest hissige organdonator haiene.

Men i likhet med Faberge eggene kan de være fulle av overraskende overraskelser og de er gode venner så de er gull verd. For meg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s