Billie Holiday VS Lærløperen

Har hørt navnet før men ikke helt klart å plassere det. Billie Holiday. Artist? Hotellkjede?Billig ferie? Stavefeil? Sirupsnippleverandørgrossist?. hmmm. Men nå vet jeg. Det er rett og slett, – Ferierende Bille. Var oppe hos sønnen å klippa gresset mens han og den sleipe familien hans er en hel måned i Thailand. Gudd for noe fantepakk. Og selv om jeg har gjødslet med veksthemmende gresshormoner og sluppet løs kuer, geiter, naboer og nevrotikere på plenen, fortsetter det å vokse.  Og dumme, godsnille Tomm klipper og klipper. Det var da han kom ,- Billa på ferie, eller Billie Holiday om du vil. Opp av nyklippet gress stakk han hodet sitt.  “Morn, jeg er på ferie her”, sa han. “Nyter en stille plen uten trampoline aktivitet, kantklippere eller jegerkatter.” Det så ut som han nøt tiden og stedet, så jeg lot han i fred å klippa rundt han. Men møtet gjorde plenklippen litt mindre kjedelig.

Billen er forøvrig en Lærløper. Den største av de nordiske løpebillene og er 32-40 millimeter lang. Fargen er matt og helt svart uten metallisk glans.  Billen er en predator. Den jeg fant heter Torbjørn og bor på Nodelandsheia.

Billie Holiday derimot er et syngende fenomen fra 50 tallet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s