Mustela vison: Mink skal minke, akk og sukk.

Søt men død. Minken er et fantastisk tilpasset rovdyr. Like god i vann som på land. Og nå er han på hytta også. Byksende overmodig forbi kjøkkenvinduet. Et overlegent stopp for fotografen og så byksende videre. Dette er en ung mink, men sukk! Den skal forhåpentligvis ikke bli så mye eldre. Desverre for den er den en fare for alt som lever nær sjøen. Den kan renske fuglekolonier helt. Men Akk! Fella er satt ut. Snart en mink mindre.

Norsk Svarteliste

Norsk svarteliste 2012 om fremmede arter er lansert av Artsdatabanken. Den gir en god oversikt over fremmede arter som ikke finnes opprinnelig i vår natur, men som er flyttet hit av mennesker. – De 217 artene som utgjør en svært høy eller høy risiko, må bekjempes, sier Lars Haltbrekken, leder i Naturvernforbundet. Mink er i den lista.

Mink ble innført til Norge i 1927, da den første minkfarmen kom i gang på Vestlandet. Alt i 1930 ble den første villminkstammen etablert i Sunnhordland, da mink rømte fra en minkfarm etter en flom nær Bergen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s