Reddet av både foto- og fotsoneterapi

korsvikfjorden_26des2012_tommetankerMange har som meg tilbrakt mye av julen hengende fast i ei snøskuffe, snøfreser eller spade. Først noen timer naboblidgjørende snøflytting i blokka mens naboene sitter bak sine vinduer og lurer på når jeg er ferdig. Bortsett fra et par stk. er resten sosiopatisk anlagt. De lurer på om de skal hjelpe, men skjønner ikke hvorfor, og velger det vekk.  Deretter måtte jeg ut på hytta å skuffe vekk en meter snø fra taket. Drittungt men vakkert. korsvikfjorden_2_26des2012_tommetankerKorsvikfjorden var magisk i soltåkelys.Så var det sønnens  lange innkjørsel og flere tonn med gjenstridig snø. Kroppen føltes nå som Hulkens, men så ikke slik ut. Fortsatt like forsoffen, bare verkende. Mørket kom og jeg rakk akkurat en dusj før vi dro med svigers til middagsbesøk hos Marit. Jeg orket ikke å løfte gaffelen, glasset, sausenebbet eller kniven opp fra bordplaten så jeg aner ikke hvordan det smakte. Og så. SPROING. BOING. SVISJ. OG INNI SVARTESTE GRANSKAUEN. En muskel bak i låret hadde fått nok og krampa SATT INN. Gudd å vondt. Heile beinet verket og jeg klarte ikke stå, gå, hoppe bukk eller tenke. Jeg prøvde å strekke det, men det var for vondt. Gudd, gudd, gudd. Er det nå jeg dør? Men så tok Marit affære. Hun er en av norges mest erfarne fotsoneterapeuter. Ho kasta meg opp i en stol, reiv av meg sokken og klemte og trykket i 10 sekunder på hælen. HÆ! Trollkjerring! Sjaman! Sjarlatan! Magi! Åndenes makt! Vel. Krampa forsvant i løpet av de 10 sekundene. Stilig . Klar for mer snømåking. Helsikes kjerring.

Fotsoneterapi

Fotsoneterapi er basert på et system fotsoneav soner i føttene som gjenspeiler kroppens
forskjellige organer og deler. Ved sykdom eller svakhet i et organ kommer det en
ømfintlig fortykkelse i underhuden i den korresponderende sonen i foten. Et
lignende system av korresponderende soner finnes i hendene og benyttes i
håndsoneterapien. Behandlingen består i punktmassasje av slike affiserte soner.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s