Håper jeg aldri må på do i Korea.

korea_toalett_tommetankerEn venn av meg kom akkurat hjem fkoreansk_toalett2ra Korea hvor en annen venn av meg kommer fra. Hmm. Vel ,- vennen som akkurat kom hjem sendte over noen bilder fra turen før hun kom hjem, og slikt er jo alltid spennende. Bilder fra fremmede eksotiske steder. Langt vekk på den andre siden av kloden. Steder hvor jeg selv sannsynligvis aldri kommer. Slikt er moro. Bilder fra andre kulturer og væremåter. Hvordan lever de der? Hvilke fantastiske byggverk har de? Hvem? Hva? Hvordan? Og et par av bildene hun så stolt sendte var fra badet der hun bodde. Av doen?  En av severdighetene for oss nordmenn i Korea er altså doen. Avtredet. Toalettet. Et ganske lite byggverk ofte utført i hvit porselen, men akk så nødvendig i vår innendørskultur. Det som altså gjør Koreanske doer så særegnekoreansk_toalett er kontrollpanelet. Hjemme hos meg er doen et fristed. Jeg vet liksom hva den er til og hvordan den brukes. Ikke tenke,- bare gjøre. Bimmelim eller bommelom. Men, – bildene som kom gjennom eteren fra min venn i Korea skapte uro. Gudd. Hva skjer om jeg trykker på den grønne knappen? Hva skjer om jeg trykker feil? Hva skjer om det er et uttrekksvakumsystem og jeg holder munn og nese lukket? Blir jeg vrengt? Hva betyr ECONOMY-knappen? Blir du bare tørket litt? Det lyser på den fiolette knappen? Har det noe med sterilisering å gjøre? Flere spørsmål enn svar. Kanskje det bare er meg, men jeg synes ikke det å sitte på do og utforske en mekanisk innretning bygd for å gjøre noe nedentil er noe greit. Så takk for bildene min venn som var i hjemlandet til min andre venn som nå bor i Norge. Tenker du er glad for å komme hjem og endelig kunne gå på do uten bruksanvisning.

2 comments

  1. Ingvild · January 6, 2013

    Hehe, morsomt skrevet ;o)

    • tommeivind · January 6, 2013

      Takk. Men det er bekymringsfullt å reise dit. Kanskje jeg skal ta med eget toalett dersom turen går til Korea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s