Turforslag: Helleren ved Havsyn i Tveit.

helleren_havsyn2_tommetankerDet er bare å gjøre det. Masse klær, ett par ski, åpne døra, gå ut på andre siden og lukk døra. Og da er det ytterdøra jeg snakker om. Ikke ta på masse klær og ski og lås deg inne på badet. Nei , – UT. Et godt turforslag, både sommer og vinter er en tur til Helleren ved Havsyn i Tveit.  Det er en tur påhelleren_havsyn3_tommetanker 5-6 km frem og tilbake i fint skogsterreng. Start ved parkeringsplassen på Dønnestad. Der kan du ta lysløypa nesten hele veien rundt til du ser skilt til Havsyn. Eller du kan gå litt kortere, over fotballbanen, forbi en bom, opp en traktorbakkevei og såvidt inn i lysløypa igjen før du ser skiltet til Havsyn. Om sommeren er det en stor sti. Om vinteren er det en stor sti med snø på. Herfra er det ett par km ganske flat tur inn til helleren. Den står merket med skilt den og. Forbi Trolltjønn og Trolldalen (uæh!) . Den er ikke alltid oppgått, men det gjør jo barehelleren_havsyn_tommetanker turen mer spennende. Er den oppgått er det sannsynligvis meg som har vært på Havsyn for 276 gang. Helleren er diger og på en vindfull dag kan det være fint å lage knitrende pølsespiddebål her, for den er som meg,- litt bortgjemt i skogen. Fra Helleren kan du gå opp til Havsyn (bratte kneiker og ikke for pyser) og nyte utsikten som er fantastisk, kun forkludret av IKEA bygget i sør. Turen kan tas videre og gå rundt hele Rosseheia. Fint og spennende og av og til dritskummelt på ski. Men fin opp go ned skog. Turløypene på Dønnestad er flott merket og det finnes mange alternativer. Både skilt og kart er hengt opp. Hill, hill til de som har gjort disse fine løypene mer tilgjengelige.kart_helleren_havsyn_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s