Maya kjenner en tigger!

human_rights_porugeeseVi blir heldigvis født ulike. Evolusjonsteoretikere og religionsavhengige kan av og til enes om at det er fint med litt mangfold her i verden. Eller kan de det? Til stadighet hører vi om mennesker som ikke ser et annet menneske fordi det er pakken inn i mørkere hud enn vår egen. Og noen av oss er så blåøyde at de ikke kan se at til og med en brunøyd kan være blåøyd. Fremmedfrykt er vanlig men kan overvinnes. Åpenhet er mindre vanlig men kan tilvennes. Og fordommer er fordummende. Å se en person for hvem den personen er, – er viktig. Jeg har blant annet lært at minst en av tiggerne i Markens er en hyggelig person. Og jeg vet det fordi min kone har blitt kjent med henne. Nå også jeg litt. Vi stopper og prater med henne. Det er merkelig nok en person som sitter der på gaten. Ikke bare en tigger. Vedlagte video setter noen viktige ting her i livet på plass. Hvor hører du hjemme?

Filmen ble laget i 1998 til 50 års jubileet for Menneskerettighetene av den Portugisiske delegasjonen. nr 1.

  • All human beings are born free and equal in dignity and rights.They are endowed with reason and conscience and should act towards one another in a spirit of Brotherhood.

Resten finner du her: http://www.un.org/Overview/rights.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s