Gaven som aldri burde ligge under noe tre.

grillbot_tommetankerI mine tomme tanker tuslet jeg rundt på Sørlandssenteret i går. Jeg så meg rolig om kring. Jeg gikk rolig. Jeg oppførte meg rolig. Jeg hadde ingen penger på meg. Jeg skilte meg ut i førjulskaoset. I tillegg kom jeg rett fra en tur i skogen så jeg hadde turtøy på meg. Jeg skilte meg så pass ut at butikkansatte skulte på meg og i alle butikkene kom de rett bort til meg og spurte nervøst; “Trenger du hjelp!” Og jeg svarte; “Nei takk! Jeg tusler rundt her for å få gaveideer!” Det var like før jeg ble pepperspraya, lagt i bakken og kasta på glattcelle for at jeg ikke bladde opp tusenlappene med en gang. Og i denne jungelen av ting og ubrukeligheter tenkte jeg,- Må jeg gå rundt her for å presse frem en gave. Er gavegivning blitt en plikt. Hva skal jeg kjøpe? Hvor mye skal jeg bruke? Blir de glade? Skal jeg pakke inn en gave som ikke gleder både meg og den som får den? Skal en slik presang ligge under treet? Nei, jeg tror ikke det. Jeg er voksen og har egentlig det jeg trenger. Og det har egentlig alle jeg kjenner også. Så skal jeg kjøpe noe som ingen har bruk for ingen blir glad for. Skal jeg kjøpe en GrillBot,- en elektrisk grillrense dings? Eller kanskje jeg skulle glede noen andre som trenger det mer, enn å kjøpe noe finnepåting til de som allerede har mye. Det en Grillrenserobot koster kan redde liv andre steder. Jeg innbiller meg at de som får sitt liv reddet blir gladere enn den som får en GrillBot. For meg ble det ingen kjøp i går. Jeg tror jeg haller vil gjøre noen andre glad.  Jeg tror jeg gør det.

https://www.rodekors.no/

http://www.sos-barnebyer.no/

http://www.legerutengrenser.no/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s