Der ingen skulle tro at noko kunne gro!

bukett_tommtanker

“Av jord er du kommet, til jord skal du gå”. Det er jo et litt underlig utsagn. Jeg kan fint lite om både forplantningslære og evolusjonsteorier, men at vi kommer fra jord er jeg ganske sikker på at ikke stemmer. Da hadde jeg nok hatt røtter i stedet for tær. Men det er en person jeg er i tvil om. Min far gjorde meg usikker. Det er rett og slett mulig at han kommer fra jord. Selv om bestemor og bestefar i Valsviga var mennesker så var jo ikke jeg født før pappa så jeg har ingen garantier. Men om noen skulle like å komme tilbake til jorda er det nok han. Han begraves i dag. Ned i jorda. Og der har han vært ofte før. Så lenge jeg har kjent han har han elsket jorda. Han gravd store hull, og små hull, korte hull og lange hull. Og på magisk vis har han fått tint til å gro. Opp av jorda og ned i jorda strakk små spirer seg og formet seg til gulerøtter, løk, purre, jordbær, poteter, agurker og salat. Han dyrket det meste. Mens jeg stod der, både som ei nepe og med ei nepe dyrket han redikker og bringebær. Rips, solbær, kirsebær og 17 millioner epler. Bak huset, på hytta og i kjelleren. Og alltid mer enn han trengte selv, for han trengte å gi bort. Vi i familien og naboene i en kilometers omkrets har gledet oss mye over alt han dyrket og gav vekk. Han hadde stor respekt for jorda og det den gav han. De var gode venner. Og nå i dag klokken 11.30 skal han selv graves ned i jorda. Jeg tror ikke det er det verste som kunne hende pappa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s