Hei Sommer!

hei_sommer_tommetanker

Sommeren åpnet døren på gløtt i går. Mens nordingan har meska seg med sol og synd en tid har vi i sør krøket nakken og hutret oss gjennom april og maistart. Helt til i går. Selv er jeg ikke så temperaturavhengig men det er jo hyggelig med besøk utendørs. Og i går sa løvetannen hei til meg på morgenen. Hvitveisene sang godmorgen-sangen av full hals på andre siden av sykkelstien og kaffekoppen ble ikke så fort kald som den pleier der den stod i morgensola. Endelig hadde vi fått litt grader i lufta. Kanskje det var nordavinden som kom. Og ut av gjesterommet tøt det to overnattingsgjester som dro min kone opp av senga og etter hvert ut på hytta. Vår lille nyutdanna gummibåtkaptein dro oss ut på havet nok noen ganger. Måker skreik og ærfugl skvatt. Turen gikk over fjorden og rundt Gåsholmen. Den stolte skipper fortalte oss alt det jeg hadde fortalt ham forrige gang vi tok turen. Nå var det han som var kjentmann. Vel i land hang jeg opp hengekøya som kjapt ble full av to barn som ikke skjønner konseptet med hengekøye.” Den er til å slappe av i” , sier jeg. Men de argumenterer i mot og hevder at den er en filial av Tusenfryd. I mens fyrte Maya opp vårt elektriske vaffeljern og godduftene fylte Valsvikodden. Snart satt også et vennepar der sammen med måkene og ventet på godsakene. Årets første bryggekosesamling var et faktum. En fin, fin dag.

Det skal bli flere.

hei_sommer_løvetann_tommtanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s