Den lille friheten

rory_tommetanker

Den lille friheten er den store forskjellen. Men den kan være vond å finne. Og det kan være vanskelig å slippe den tett innpå selv om den er rett foran deg. Evnen til å oppdage den når den er der kan våre forskjellen på en lett eller tung dag. Den lille friheten er den du føler når ting endrer seg bitte litt. Hverdagsrutinene og autopiloten stoppes og du skylappene åpner seg litt mer. Det kan være å finne en liten sjokoladebit når du egentlig trodde det var tomt. Det kan være å høre din favorittlåt i bilen. Det kan være en liten fugl som synger eller en tøff bil som brummer. Det er den behagelige følelsen av vekt som faller av skuldrene. Av frisk luft som fyller lungene. Av lunhet som sprer seg i hjertet. Av stillhet i en bråkete tid.  Av overraskende små gleder. Av lys. Det handler om å være til stede der du er å finne den lille friheten i de små ting. Slipp hodet og tankene fri og gled deg over det du kan glede deg over. Det finnes alltid noe.

En ny gjest fra nord har kommet. Han kom på en vindfull dag. Ut på vår vindfulle hytte. Vi følte oss med en gang litt stressa og fanga av været. Hva skal vi gjøre, hvor skal vi gå? Det blåser!

“Vi griller på brygga” , sa min kone. Hun snudde våre hoder og våre tanker. Vi så gjorde. Alle  kledde ute vinden og skyene og sammen lagde vi sol. Vi koste oss der ingen skulle tru at noko kos kunne bu. Snart var det søra-vinen og ikke nordavinden som rådet.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s