Ulvemåne

Jeg hadde bursdag i går. Jeg fylte år. Jeg gikk mot grava. Jeg gikk vekk fra fødselen.  Mine beste venner gratulerte meg. Det er slik det skal være. Det er det jeg liker. Når det kommer fra hjertet. Og hvilken dag. Morgenen møtte meg med lett snø. Jeg elsker snø. Takk moder jord og natur for at dere husket dagen. Vakker og lett dalte den ned. Snøen.  Bursdagspresangen. Jeg brukte ekstra lang tid til jobb i går. Det var så flott. Etter arbeid serverte kona snadder middag før jeg gikk ut i mørket. Jeg gikk en lang tur i natten sør for Sørlandsparken. Hodelykta var for det meste avslått. Med klar månehimmel var det nok med månelys. Og i går var det Ulvemåne. I følge flere amerikanske indianske tradisjoner er første fullmåne i januar,- Ulvemåne. Og i går kom den på min bursdag. Gudd å fett.

 • Januar – Ulvemåne.
 • Februar – Ismåne
 • Mars – Stormmåne
 • April – Voksemåne
 • Mai – Haremåne
 • Juni – blomstermåne
 • Juli – Høymåne
 • August – Maismåne
 • September – Høstemåne
 • Oktober  – Jaktemåne
 • November – Snømåne
 • Desember – Vintermåne

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s