Et sjeldent besøk.

måkugla_tommetanker

En stille morgen ved havet. Deilig og sjeldent. Og et sjeldent besøk kom også. Et par av den  utrolig sjeldne, men snurpete,  MåkUgla har kommet på snar visitas. De hekker i bølgebrytningssona og lever av fleinsopp, paltorsk og lav. Hua er rund og fin og snart eggleggingsklar. De legger egg på to-tre meters dyp. Hannen kalles ofte for ei HaukMåke, selv om den også hører til s-ugle slekta. Disse fuglene er såpass sjeldne at de kun finnes i hodet mitt på stille morgener. Og det er stille. Vannscooterne har ikke våkna ennå. Vinden er blåst bort og bølgene ferierer på Vestlandet et sted. Måkene i nabobukta koser med sine kompelignende unger mens kråkene klokelig holder kjeft. Egentlig er det bare meg og min halvtamme sildemåke; Kongen, som sitter her med våre egne taker. Han i stille håp om at jeg skal lette på ræva for å gå inn å finne noe mat til ham. Og jeg undrende om hvordan ei måkugle hadde sett ut.. God morgen verden.

måkugle_2_tommetanker

kongen_2_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s