God gammel Cabaret med heimelaga Aspik

Av og til dukker det opp minner. Også hos meg. I hylla på matbutikken stod det en cabaret. Og ikke av den sorten man får opp når man googler etter cabaret, men den gode gamle spiselige sorten. Den som de voksne spiste til jul, begravelser og konfirmasjoner og slikt. Stasmat. Dette måtte jo prøves, men jeg satsa økologisk og hjemmelaget selvfølgelig.

Ingredienser

 • 300 gram glassmanet uten ben
 • 1 ts salt
 • 1 pose grønne erter
 •  1 boks luksusreker i lake
 • 1 håndfull nonstop
 • 3 stk hardkokte egg i skiver
 •  2 sirupsnipper
 • frisk dill og litt dall

Fremgangsmåte

Begynn med glassmanetene. Sett stekeovnen på 200 C. La døren til stekeovnen stå åpen da det er kaldt i rommet. Glassmanetene kjøres i foodprosessoren på full styrke i ca 1 minutt til det blir en gjevn og smidig masse. Sett denne til avkjøling. Hell av laken og putevar fra rekene, skyll i kaldt vann og tørk godt av. Bruk en rund eller avlang form og legg rekene i et pent mønster sammen med nonstop i bunnen. Eggeskiver, sirrupsnipper og frosne erter legges pent i sammen med resten av alt. Hell så forsiktig over den hjemmelagde aspiken til det dekker ingrediensene og sett det kaldt til neste dag. Slå av stekeovnen. Ved serering kan formen dyppes i varmt vann et øyeblikk før cabareten velves på et fint fat. Server med dill- og sitronmajones eller rømmedressing med sennep, ketshup og majones. Og kan uten tvil slett ikke anbefales. Regn med magesjau.

Vet du hva gelatin blir laget av?

2 comments

 1. Øistein Rosen · June 5, 2012

  Jeg begynner å se så dårlig at jeg lurer på om jeg må lage aspik med styrke for å se hva som er i Cabareten.

 2. Line Kvist · June 12, 2016

  Anbefaler ikke å bruke bena til glassmanetene! Jeg snakker av erfaring.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s