Hallik stein

Pimp my Ride. Pimp my car. Pimp my rock og pimp my pump og pimp meg her og der.   _Litt rart egentlig at ordet Pimp plutselig er positivt benyttet. Pimp = hallik = person som organiserer sexsalg. Men det jo slik vi er. Jeg hørte på radioen en dag en biskop som ga blaffen. Og – gi blaffen – kommer av å – gi blanke faen. Ikke alle ord vi bruker har den meningen de en gang hadde. Når jeg vokste opp betydde for eksempel iphone ingenting. Men så var det en som fant opp en dings som han kunne bruke ordet til.

Men altså Pimp = Hallik. Hvor kommer så da pimpesteinen fra? De kommer jo flytende av og til. Lett duppende på en bølgetopp. Finnes det et sted hvor halliker velfortjent kastreres og steinene kastet til havs? Hmm. Vel, Wikipedia hjalp meg litt her:

Pimpstein er en vulkansk bergart.

Pimpstein oppstår som lavaskum, som er så lett at det kan flyte på vann. Pimpestein dannes hovedsakelig under lavautbrudd, hvor magmaet er rikt på silisium(SiO2). Det er ikke uvanlig at pimpstein kan flyte på vann, grunnet sin letthet og sine hulrom. Pimpestein er en slags glass og ikke en blanding av mineraler. Most til pulver, blir den brukt som slipemiddel og tilsatt i for eksempel lavasåpe. Selve steinen brukes i Schpaaaas som slipe stein for såre føtter og fingre og albuer og neser og øyevipper og knær og resten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s