Øks, Chaga, Kreftkjuke og Fredrik.

En av bakdelene med å jobbe med energirike og engasjerte medarbeidere er at en står i fare for å bli revet med. Engasjement er en uting på sørlandet. “Æ lier det best stille å rolig uden no dilldall og føss. Om alle konne vært som glassmaneidane, -fine å stille å uden noe mening.”. Men slik er umulig fomedr en kollega som Fredrik. Fredrik leser mye, men aldri prosa. Fredrik leser mye, men aldri drama. Fredrik leser mye, men aldri tanketomme ting. Så da vil han nok aldri lese dette. Og det betyr at Fredrik kan mye. For i motsetning til min teflon, non-stick, hjerne har han borrelås på innsia a hue. Og han er glad i skogen, slik som jeg. Og han forteller meg nye ting om tang og trær. Busker og gress. Kvantefysikk og partikkelimpregneringsfunksjoner som man ikke kan leve foruten. Visste du for eksempel at en celle hos en ringorm kan skille ut masse forskjellige proteiner? Nei, tenkte jeg det ikke. Du er like teit som meg. Men jeg har lært mye og hørt mye av Fredrik. Og nå tusler jeg rundt i skogen med øks og leter etter kreftinnfiserte bjørketrær på grunn av Fredrik. Svulsten / soppen heter Chaga , eller kreftkjuke. Den er brukt i folkemedisin der hvor Bjørk finnes. Mye av virkningen kommer av at Chaga inneholder noen av de kraftigste og mest konsentrerte antioksidantene som er kjent. Chaga er kjent som “tungvektsmesteren” når det gjelder antioksidanter. Den er i nyere tid brukt som medisin mot ulike kreftformer blant annet brystkreft og leverkreft, og den styrker immunforsvaret godt. Den er blodsukkersenkende, smertestillende , mage- og leverrensende. Samt virksom mot influensa, HIV, diabetes, nyrestein og høyt blodtrykk. Så da er det kankje ikke så rart jeg går i skogen med øks. Takk Fredrik. Bedre kollega skal en lete lenge etter.

http://www.foursigmafoods.com/chaga-an-arctic-treasure

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s