Gratulerer med dagen Hans og Fritz Katzenjammer og Rudolph Dirks

knoll_og_tott_korkerKnoll og Tott fyller 115 år i dag. 2 forbilder i oppveksten. Kanskje min kjære mamma og pappa ikke helt så det på samme måten. knoll_og_tottKnoll og Tott er vel neppe noen rollemodeller, ei heller kosenussesøtnosser. Foreldrenes reaksjoner på ungenes spillopper brukes vel heller ikke hos Barn og oppvekstetatens som løsninger på familiære problemer. Opprinnelig heter de Katzenjammer Kids, og ble for første gang vist på trykk i New York Journal i 1897 på denne dagen. Tegneserien ble laget av tysk-amerikanske Rudolph Dirks og de små rakkerne fikk selvføgelig de velkingende übergermanske navnene Hans og Fritz.

Det er den eldste tegneserien i amerikansk historie.
Den dreier seg om luringene Hans og Fritz Katzenjammer, unge tvillinger som elsker å skape kaos. Tilsynelatende uskyldige barn, som i realiteten er destruktive skitunger som plager livskiten av alle rundt dem. Deres favoritt mål er The Captain, som kan aldri overbevise Mamma Katzenjammer at hennes sønner er uforbederlig.

Knoll og Tott er en lærebok i rampestreker og kan anbefales til alle barn untatt de jeg er i befatning med.knoll_og_tott_forside

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s