Sjakkmatt.

sjakk_matt_tommetankerDet er endelig tid for hurtigsjakk. Kanskje det også betyr at en sovner fortere?. Jeg prøver å fortelle kona at hun heller skal se på VM for hundremeterløpere. Da får jeg kanskje med meg alt før øynene siger igjen. For denne VM kampen mellom Norges mann og USAs mann er ikke helt vill som kommentatorene sier. For når de får seg til å si at “Caruana fosser fram på høyre siden!”, vil jeg påstå at de tar feil. Sannsynligvis har de aldri sett en foss. Eller så er hele fossen fryst. For å fosse fram betyr for meg noe mer enn å flytte 5 brikker litt frem i løpet av 2 timer. “Spenningen er til å ta og føle på”, sier de. Og så skjer det ingenting den neste halvtimen. Jeg bare sier det. Hadde Norges Bondelag vært like treige som bøndene på sjakkbrettet hadde resten av oss gått sultne det meste av tiden. Og når det gjelder kongen og dronninga foretrekker jeg Harald og Sonja. Det er faktisk mer futt i dem. Nå er de endelig ferdig med langsjakken og går over til hurtigsjakk som også er verdens treigeste hurtige ting.

Jeg er sjakkmatt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s