Justervesenet. En mot normalt hyllest til Leif?

justervesenet_tommetankerPå vei til jobb i dag så jeg en stor kraftig tøff blå lastebil. Tydelig merket med riksvåpenet og tilhørende tekst; Justervesenet. “Nei, så stilig!” tenkte jeg. Tenk at en mann har fått en slik post mortem ære at vår regjæring har tillagt et helt vesen til ham. Det er vel mot normalt? Jeg lå krølla sammen på gulvet mange ganger på grunn av denne mannen som lirte av seg morsomheter. Kroppen hans var bygd opp med kuleledd i alle sammenføyninger. Leif Juster var en morsom mann og jeg tror denne lastebilen og dens arbeidere reiser rundt og sprer glede der de kommer. I alle fall smilte jeg hele veien til jobben. Eller muligens de gjør andre superviktiginterressante ting.

For eksempel jobber de med :

Utvetydige klokkeslett

Det hender man trenger å angi klokkeslett uten rom for tvetydigheter. Dette gjelder for eksempel ved telefonkonferanser på tvers av ulike tidssoner eller når man skal angi et tidspunkt som sammenfaller med skifte til/fra sommertid. Spesielt ved sommertidens slutt vil det kunne opptre likelydende klokkeslett med en times mellomrom. Løsningen ligger i å angi klokkeslett med utgangspunkt i verdens offisielle tidsskala UTC, eller å oppgi hvilken tidssone man mener. I loven er det bestemt at normaltiden i Norge er én time foran koordinert universaltid UTC. Dette angis som UTC+1 eller som tidssonen CET (Central European Time). I løpet av sommertiden ligger norsk tid to timer foran UTC. Dette angis som UTC+2 eller som tidssonen CEST (Central European Summer Time). Et utvetydig eksempel: I 2012 varer sommertiden fra søndag 25. mars klokken 0200 (UTC+1) til søndag 28. oktober klokken 0300 (UTC+2).
GUDD!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s