Fårikålføljetong. Del3: FÅRIKÅLIØL

fåriøl_tommetankerEn herre med egen ølblogg gjør det for oss. Han tester ut nye viktige ting som kan bringe menneskeheten og fåreheten videre. Han gjør det som vi som ikke våger. Han sløser med øl. Denne herren byttet uvisst av hvilken grunn ut vannet i fårikålgryta med øl. Personlig skulle jeg hatt ganske mye øl til overs for å bruke disse edle dråper til slik innovativ fårikåleksperimentering. Forresten, – Øl til overs. Hvilket paradoks. Allikevel,- Herren påstår det er godt. Jeg sier som min gode venn,- Change is good. You og first!

Fårikål med hveteøl

  • 1 1/2 kg lammekjøtt. Bruk ferdige fårikålpakker, eller få oppskjært lammebog, fremre sadel/nakke eller lignende
  • 1 1/2 kg kål
  • 3 dl øl (Lervig White Dog, Paulaner, Erdinger kan være gode valg)
  • 15 hele pepperkorn
  • 3 ss hvetemel

hoytskum_fårikålGrovkutt kålhodet. Legg lagvis kål, lam, pepperkorn og 1/2 ss hvetemel i en stor kjele. Hel over med øl, ta en slurk selv (for kvalitetssjekking). Legg på lokk, sett på svak varme og la det stå å godgjøre seg i ca. 1 1/2 timer. Det er helt ferdig når kjøttet faller fra beinet. Server med et godt øl, gjerne det du hadde i gryten. Et godt glass akevitt er også deilig sammen med denne type mat, men viktigst av alt: Godt selskap og nok fårikål!>

Og liker du ikke smaken så tyll i deg mer akevitt og øl og spis opp.

http://hoytskum.com/2011/10/05/ol-i-mat-farikal-i-ol/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s