Førbanna vaskemaskin. Folkeopplysning i nord, evig fortapelse i sør.

For en sart mellomkristelig døpt og konfirmert sørlending er dette sterkt. Jeg som var med i skolelaget i 9 klasse. Ledet ett og annet bønnemøte gjorde jeg og . Hmm. Skummel fortid. Men dette er folkeopplysning i nord, evig fortapelse i sør. Jeg hørte det første gang på en kasett som svigerfar kom med. Sikkert 25 år siden. Svigerfar er nordlending av den ekte sorten, svigermor og. Første gang jeg besøkte heimen deres i nord og svigermor kjørte meg til sentrum, kom det så vart fra hennes munn da en fotgjenger forsøkte å gå over: ” Førbanna hæstpeis, -se dæ førr!”. Karen på opptaket er fra Saltdal og det var visstnok sønnen som i hemmelighet tok opp farens forsøk på å fikse vaskemaskinen. Kulturarv av ypperste merke.

Takk til Morten som fant fram historien igjen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s