Gjenkjent men godkjent i julens verden

the_nisse_selfie_tommetanker En ny fredelig juledag er i gang. Og jeg må nok dessverre dementere forrige innlegg. Ved nøyere gjennomgang av barnas fornemmelse for nisser viser det seg at min innbilning om genial forkledning slo feil. Det var ungenes høflighet over en umiddelbart igjenkjent nisseimmitator som var saken. Det var deres ønske om å tro på jul. De levde seg inn i julens verden og godtok at denne nissen ikke var ektenissen en stund. Det var de som gjorde meg ekte. Og for meg var det uforglemmelig fantastisk. Å titte ut gjennom nissemaskens ustabile gummiøyne og inn i fantasifylte strålende barneøyne. Det kan anbefales. Å bli med inn i julens magiske eventyrverden en liten stund. Å tro på den. Tro at reinsdyra står utenfor. Tro at Rudolf er forkjøla. Tro at pipa var for trang. Tro at jeg kommer fra Nordpolen og ikke Vestpolen. Tro at jeg er nissen. Eventyret var helt til stede i stua vår en liten stund. Og selv om de kjente igjen mine turstøvler, votter, skjerf, turbukser under europrisnissedrakta, og selv om de avslørte nesa mi, så sa de ikke noe. Vi var inne i historien sammen. Helt til jeg gikk ut til reinsdyra igjen. Helt til jeg sa meg måtte til nabogutten Matihias. Helt til jeg vinket farvel. En liten stund etterpå kunne barna fortelle bestefar, som da var til bake fra badet, at nissen hadde vært der. Og tenk! Det hadde jeg gått glipp av.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s