Finnes det smørefrie barnebarn?

smørefrie_barnebarn_tommetankerlucas_tommetanker“Er vi snart fremme?”.  . . . .

Spørsmålet kommer fra baksestet før vi har passert postkassa.. Barnebarnet mitt har akkurat tatt plass i barnesetet i bilen. På taket ligger to par smørefrie ski og staver. Jeg ble glad når han ville være med bestefar på skitur. Det regnet i byen, rundt huset, på bilen og overalt. Allikevel tok vi sjansen på å nå heiene i Vennesla for en skitur. På veien opp sang han lystig fra baksetet. – “Sol, sol, kom igjen, – Sola er min beste venn.”  Og det hjalp. Regnet stoppa. Men på de 20 minuttene det tar å kjøre lurte han også taktfast på om vi snart var fremme. Og endelig kunne jeg lettet svare, – “JA, Lucas, vi er snart fremme”. “Åja”,- svarte han, “Er det lenge til vi skal hjem?”. GUDD. Vel, skiene kom på og til å ha sittet  på rævva hele dagen ble han fort trøtt. “Jeg er sliten bestefar”, sa han, mens vi fortsatt kunne se bilen parkert ved brøytekanten. “Vi går litt til”, sa jeg. ” Så kan vi ta en pause med epler og litt vann”. “Jeg orker ikke mer” sa han da 234 meter av løypa var unnagjort. De smørefrei skiene hadde perfekt feste, så det stod ikke på det. Jeg lokket og lurte og fristet og bestakk. Til slutt hadde vi gått 1,5 kilometer. Men da var det slutt. Både min og hans tålmodighet var strekt til bristepunktet. Vi snudde og rant ned til bilen.

Finnes det smørefrie barnebarn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s