Sykkeljakta er i gang!

sykkeljakt1sykkeljakt3sykkeljakta2Isen forsvinner og bekkene bugner av smeltevann. Langs veiene knopper gresset og buskaset seg og fuglemeisene kviterer våryrt. Like våryre er småfeite menn i litt for stramme sykkelbukser. Med baller og stell spredt godt ut i shortsen gir de seg landeveien i vold. Med fryktløst sinn og makspuls utfører de allemannsretten og overtar asfalten. Utover det å overleve har de alle to mål i sikte:

1. Turen skal dokumenteres på GPS’n.

2. BIRKEN.

De har alle et framtidig ønske om å sykle i kø sammen med andre lett overvektige svette menn i altfor tighte klær. Og samtidig, som om det var avtalt, dukker vigilanter bak bilrattet opp. Lett oppfarne herrer i store biler. Og disse utålmodige bilene på fire hjul skal ikke la noen stakkars tohjulinger la kjøreturen forlenges med opptil flere minutter.” Size matters!”,- tenker disse herrene og presser seg frem og forbi syklistene, uten å se seg tilbake. “Hensyn er ikke noe man gir, men noe man skal drite i.”, tenker disse iltre menn.

Dessverre går det galt noen ganger. Og syklistene taper alltid. Alle skal vise hensyn, men det er viktig at bilførere er “The bigger man.” Gi døve, lobotomerte syklister litt tid.

I Brasil har reklamebyrået Heads Propaganda med Art Directors Luis Christello og Hugo Agostinho laget en kampanje som er morsom og trist på en gang. Visuelt morsom med en gang, men så tenker jeg litt videre, og det blir bare trist. Hill, hill

Every day, more and more cyclists are being killed in Brazilian streets and roads. Let’s respect the cyclists. Let’s stop hunting.

http://www.heads.com.br/#!/great-place

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s