En forværrende journalists selvinnsikt.

forværrende journalistikk tommetankerVG, Dagbladet og nå også NRK. Jeg har sluttet å lese VG og Dagbladet. Sensasjonsjournalistikk intresserer meg ikke. Jeg liker gode journalister som bruker språket til å beskrive og formidle hendelser. Gode som vonde. Og de finnes i VG og Dagbladet også, men de har også sin årlige Flåtthysteriartikkel. De liker å skremme. De liker å overdramatisere. Det liker ikke jeg. Ikke når jeg skal lese om hva som har hendt. Jeg liker rett og slett  ikke forværrende journalistikk. Derfor leser jeg heller NRK nettnyheter enn andres nyheter. Og det var med skremt skuffelse jeg så sensasjonsoverskriftene i dag. En alvorlig hendelse, et masseslagsmål på en nattbuss, får en overskrift som leder tankene mot tragedien hvor tre mennesker mistet livet på en buss. Og jeg antar det er hensikten. Men når jeg så klikker til artikkelen og leser hva polititet sier:

“Ingen alvorlig skadet

Det skal ha blitt brukt både kniv og balltre under slagsmålet. Seks personer ble skadet, men ingen alvorlig.

– Ingen er knivstukket, men det er utøvd vold ved slag og spark, opplyser politiet lørdag morgen.

Fem personer ble pågrepet av politiet. Fire av disse er lettere skadet.”

Ingen er knivstukket, kun lettere skader altså. En dramatisk hendelse for de involverte, men tjener overskriften: Seks skadet i knivdrama! denne saken? jeg synes ikke.

 

NB! Mens jeg satt og skrev denne artikkelen  endret NRK forsiden. Selvinnsikten slo til og jeg digger fortsatt NRK. Hill, hill. Gudd. Jeg ble jo nesten irritert. Og slikt er ikke bra for en sørlending.

seks_skadet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s