The Talk!

thetalk_tommetankerI to uker nå har vi hatt en tenåring i huset. Et utsøkt eksemplar av arten. Høflig, hjelpsom og tvers i gjennom skikkelig. Men hun er tenåring og står på dørstokken til voksenlivet. Og som tenåringer flest finnes det store hull i erfaringsdatabasen. Siden jeg har passert 40 nå tenkte jeg at jeg måtte sette meg ned med henne. Så her en dag tok jeg ansvar og mannet meg opp til praten! Praten som vi voksne må ta. Det er vårt ansvar. Om hva som finnes på internett og hva det betyr. Tenåringene våre mestrer mediet, men av mangel på erfaring vet de ikke alltid hva de klikker på, og hvor de havner. Så med stålsatt psyke forklarte jeg med rolig stemme hva en diskett er. Om fordelene og ulempene ved en kikkert. At bøker finnes i noe som heter papirutgaver hvor vi en gang la inn et bokmerke for å hjelpe å gjøre en for lengst glemt handling,- nemlig å huske . Og at den lille røde prikken i den avlange firkanten som vi kaller konvolutt er et frimerke. Noe vi tidligere benyttet som betalingsmiddel ved overføring av filer i form av ark som ble brettet og lagt inn i nevnte konvolutt. Den gang het det bare post. Jeg fikk det til. Jeg klarte meg gjennom praten. Men jeg utelot en ting. Det får komme senere. Hun var ennå ikke klar for å vite hva en skiftenøkkel er.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s