På de skrå breddegrader

ragnhild_skipper_3_tommetankerragnhild_skipper_tommetankerragnhild_skipper_2_tommetankerNok et flott sommerminne har festet seg i solskinnshjernen. Min gode venn, sjøulken Bjørn, inviterte sine tvilsomme fastlandsvenner på en seiltur i sin flotte skute. Og med meg kom landkrabba Ragnhild. Og hva gjør man med uerfarne sommergjester om ikke en setter de på et intensivert kystskipperseilerkurs. Rederen tok ansvar for opplæringen og hoppet over kapitlene om knop, sjømerker, bølger og vikepliktsregler. “Vinden kommer derfra. Vi skal dit. Styr!” Og Ragnhild førte skuta med stødig hånd. Under Vaoddbrua, forbi Mette Marit og Håkon, ut til Oksøy fyr og hjem igjen. Til og med i hellende terreng holdt hun fokus. Vi andre dro i tau og trosser og trosset vår vannskrekk som tross alt ikke kom i veien for kommandoer av reder Bergsvik. ragnhil_skipper_4_tommetanker

Takk for turen.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s