Sorry Pat Jennings. Bazooka vant.

fotballkort_74-75_tommEn gang i 1974 kjøpte jeg noen fotballkort. Egentlig et resultat av lett påtvunget gruppepress for en som meg,-  egentlig forhodsvis uintressert i fotball. Derimot glad i Bazooka tyggis. Og for å komme til Bazooka tyggis, var en økende stabel fotballkort kun en bivirkning. Jeg tygget meg gjennom sesongen 1974 og 1975. Og bunken med fotballkort vokste. Jeg tygget meg til knallsterke kjever. Min far brukte meg som hekksaks og jeg fikk min mor til å utforske ulike metoder til å fjerne tyggis fra fingre, sofaer, lugg, bukser, øyebryn og kattunger. Tyggisen satt seg fast i luggen bare en gang forresten. Etter denne gangen hadde jeg ikke lugg lenger. Og jeg var ikke alene. I fotballkort_tomm4kveldingen når venner møttes i “krysset”, eller på “toeren” i Tretjønn var vi en i øyenfallende gjeng. Vi så ut som en flokk frosker i parringstiden. Store bobler blåstes opp for å imponere kompisene. De ble imponert, men beklageligvis ingen av det motsatte kjønn. På avstand så det ut som det satt 5 gutter med rosa hoder ved Tretjønn. Og på stille sommerkvelder smalt det i tyggisbobler og utpreget smatting hørtes over stille vann. Og fotballkortbunken vokste. Ray Clemence, Kevin Keagan, Alan Hudson og Peter Shilton så dagens lys og måtte tålmodig tåle tyggissmatting uti de små timer. Disse gamle heltene varte lengre enn tyggisene. De har tilbragt mange 10 år i en eske på loftet. Helt til i går. En samler fra Vennesla kjøpte de av meg. Heltene får et nytt liv. Kjeven min har gått tilbake til det normale. Katten med tyggis i pelsen er død. Og jeg sluttet å tygge tyggis etter 1977 sesongen i engelsk fotball.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s