Vet Dorthe at det hjelper? 60 000 000 dollar mer til ALS.

dorthe_icebucket_challengeJeg har en inngrodd sørlandsk suppeskeptisk holdning til facebookkampanjer som fremhever selfie-innstinktet til folk. Hensikten med kampanjen har en tendens til å forsvinne i gleden over å vise seg selv frem. Og jeg  mistenkte kjendisene sterkt for å ha et ønske om å selfie seg selv istedenfor å bry seg om en sak. Denne gangen har jeg nok rett, men tar feil allikevel. Kjendisene sier “Ja takk – begge deler.” De har gjort noe mer denne gangen. De har gitt. The ice-bucket Challenge virker. Alle har sett det til nå. Alle som er på fjesboka. Kjendiser tømmer en bøtte is over hodet sitt.  Og i går gjorde Dorthe Skappel det. På God Kveld Norge. Hun skapte oppmerksomhet. Og heldigvis sa hun hvorfor. Det var ikke bare for å fremme seg selv.

Det er for lidelsen ALS. Amyotrofisk lateral sklerose (ALS) er en progressiv neurodegenerativ sykdom som påvirker nerveceller i hjernen og ryggmargen. Motor neuroner kommer fra hjernen til ryggmargen, og fra ryggmargen til musklene i hele kroppen. Når de motoriske nevroner dør, er evnen tilmister hjernen evnen til å initiere og styre muskelbevegelser. Pasienter kan i de senere stadier av sykdommen bli helt lammet. Alle dør.

Ice-Bucket Challenge har blitt en fantastisk vellykket farsott. Ikke bare fremhever kjendisene seg selv og ALS, men de gir også penger. Washington, D.C. (August 23, 2014) — As of Saturday, August 23, The ALS Association has received $62.5 million in donations compared to $2.4 million during the same time period last year (July 29 to August 23). These donations have come from existing donors and 1.2 million new donors to The Association.

Gi penger her:

https://secure2.convio.net/alsa/site/Donation2?df_id=27420&27420.donation=form1

Se alle filmene her:

https://www.facebook.com/hashtag/icebucketchallenge

 

http://www.alsa.org/fight-als/

One comment

  1. Marte · August 24, 2014

    Godt skrevet! Og for de av oss om kjenner noen med denne grusomme sykdommen, blir det desto mer viktig å prøve og finne en kur eller mer hjelp. Så jeg gir, og håper jeg slipper isbøtta…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s