Trekksommeren som ikke vil reise.

kveldsbad_tommetankeribåten2_tommetankerSommeren 2014. Den er jo en trekksommer som alle andre somre. Den tilbringer vinteren i syden. Men i år nøler den med å dra. Den ser ikke ut til å ville forlate oss. Ikke så rart det, for det er jo så varmt og godt. Sommeren er vel som oss. Den setter pris på fint vær, softis og smilende bussjåfører, og gidder ikke pakke inn solmadrassen, faktorkremene og shortsen før den selv har forsvunnet. Hmmm.  Vel,- Sommeren sitter nede på svaberget akkurat nå. Første solstråler dukker opp bak heia og varmer den blankskurte granitten. Slik at jeg og barnebarnet som har overnattet fortsatt kan løpe barbeint rundt på hytta. Kjenne varmen fra fjellet spre seg opp gjennom helen, gjennom minisken og langt inn i ryggraden før den treffer lillehjernen med et behagelig glis. Og vi som ikke vet bedre tar båten inn til fiskebrygga, sitter på bryggekanten og nyter en is, mens andre kalenderforvirra søringer slenger seg i gresset i Nupen parken. Varme gensere, tjukke boots og sure miner holdes inntil videre innestengt i skuffer og skap. Brygga har ennå ikke sett sitt siste bad og seilbåten som er på vei innover må motvillig dras av ekstra seil. Takk sommer for at du blir litt lenger i år.sommersløv_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s