Norge for Nordmenn

Hat-plakat_tommetankerBeklager mine utenlandske venner. Det er i følge en plakat jeg nettopp så, dere som voldtar Norge. Beklager mine norske venner. Det er i følge plakaten vi som sier dette. For her er det snakk om en folkebevegelse. Sterke ord  lyste mot meg fra en plakat i Åmli. Og det fra en folkebevegelse. Heldigvis er det bevegelsen selv som har definert at de er en folkebevegelse. Uten å vite det sikkert vil jeg anta at medlemstallet i denne folkebevegelsen kun holder til å kalle seg en forening. Jeg vet jo at innvandrermotstandere finnes. Og det finnes ekstremister. Men jeg har liksom aldri helt opplevd det på nært hold. Enkelte politiske partier og noen få interesseorganisasjoner jobber for stengte grenser. Men det som skjer i den offentlige politikken er så rundt og ullent at det egentig ikke er skremmende.  Norge for Nordmenn. Gudd å kjedelig. Da hadde vi fortsatt spist komper og kokt torsk annenhver dag. Vi hadde ikke bygd hus og alle restauranter hadde vært selvforsynte. Og jeg hadde ikke møtt så mange flotte mennesker fra andre land.  Takk mine utenlandske venner. Dere er velkomne. Det er vel helst noen av oss som nordmenn som i dette tilfellet har forgrepet seg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s