Når sørover føles som nordover.

aktivitetsteamet_tommetanker

Hovden eller Danmark i Påska?Fjell eller flate. Kaldt eller varmt. Masse styr med klær og dingser, eller late flate dager på et familieferiesenter i deilige Danmark. Valget falt på vårt bedagelige naboland i sør. Kun en liten Superspeed unna så var vi der; i det forjettede land. Med oss hadde vi sønn og svigerdatter og tre små forhåpningsfulle masebøtter. Sola skinte på toppen av Danmark i det vi startet turen videre sørover. Videre mot varme solvegger og kalde bayers. Vi skulle til hjertet av Danmark. Like ved Viborg. På Søhøylandet feriesenter med minigolf, utesjakk, turløyper, badeland og ulike typer mineralvann. Der skulle bestefar sitte og se på barna som koste seg i den digre lekeparken eller mose dem i minigolf. Kanskje til og med i shorts. Dette, mens de andre voksne dro på bedagelig shopping. Hvilepulsen skulle få regjere.

Virkeligheten ble litt annerledes. Dess lengre sør vi kjørte dess mørkere ble skyene og det røsket i bilen mer og mer av vindkastene. Vel framme var det friskt å stige ut av bilen. Hvor mange kuldegrader det var vet jeg ikke, men de var effektive. Det var istapper fra takrenna og det gufset som kom var ikke fra fortida. Det var her og nå. Mens de andre voksne satt inne og drakk kaffe gikk jeg ut med tre små eskimokledde folk og ble forfryst overalt. Kaldt, rett og slett. De varme veggene var kun på innsiden av husene den første dagen. Men uansett Danmark er et deilig land. Hjertene til dansker er litt varmere enn vår tror jeg.

Til og med aktivitetslederne liker å ta det rolig her.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s