12 flasker Whisky

12flasker_whiskey_tommetankerEt par gode kamerater er whisky elskere, og samlere. Men det kan fort blir for mye og den ene av konene gav han ene klar beskjed. “Nok er nok, du får kvitte deg med de 12 flaskene i hylla! Hell de ut i vasken!!”. Og han fortalte meg etterpå hva som skjedde:

“Siden jeg ikke turte å si henne i mot, måtte jeg smått om senn begynne det triste arbeidet. Jeg tok av korken på den første flasken og tømte innholdet i vasken, med unntak av et lite glass som jeg drakk selv. Så tok jeg av korken på den andre flasken og tømte innholdet i vasken med unntak av et glass som jeg drakk selv. Deretter tok jeg av korken på den tredje flasken, tømte ut et glass og drakk resten. Så tok jeg av korken på den fjerde vasken, tømte flasken i glasset som jeg så drakk. Etter dette tok jeg korken av det neste glasset, tømte korken i flasken og drakk av glasset. Deretter tok jeg korken av flasken, helte vasken på flasken og satte korken på flasken med glasset og tømte whiskyen på flasken. Da alle flaskene var tomme, støttet jeg huset med den ene hånden, mens jeg regnet flasker, korker og glass med den andre. Det ble nøyaktig 29. For å være helt sikker talte jeg de en gang til. Igjen ble det 74. Da huset passerte forbi talte jeg alt om igjen og til slutt alle husene flasken samt vaskene med unntak av en kork som jeg tømte i huset og drakk av. ”

 

12flasker_whiskey2_tommetankerDenne historien dukket opp i en ryddesjau på loftet. nedskrevet Lenge før jeg viste hva whisky var, og omtrent samtidig med at jeg ble kjent med den ene av dagens whisky elskere. I 8 klasse, sånn ca. 1977 lo jeg så jeg grein av dette. Historien virker ennå.

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s