Nissedama fra Treungen

treungennissen_tommetankerLitt omtanke, mye kjærlighet og en god ide. Nissen fra Treungen gjorde det lille ekstra for to par barneøyne. I en feilspikra hytta bak huset hang vi opp ei gammal postkasse i sommer. Enhver hytte med respekt for seg selv og postvesenet bør ha ei postkasse fant vi ut. I barnas øyne er hytta et arkitektonisk nytenkende mesterverk. Et postmoderne slott. Og med ei pensjonert og ferdigrusta postkasse på utsiden. Og det er nettopp denne postkassa som gav TreungenTorhild den gode ideen. Huns sendte ned en pose julepakker fra nissen med beskjed til oss voksne. “Legg alt i postkassa på julaften og si at dere så nissen uttafor sist natt”. Og vi fulgte anvisningen fra Telemark til minste deltalj. Pakker ble lagt i og beskjed ble gitt. Og magien fikk en ekstra dytt da årets første snø dalte ned fra himmelen. To par barneøyne glitret og strålte mens postkassa ble tømt. “Pakker i postkassa!” ropte de i kor. Vel inne igjen pakket de gledesstrålende opp pakkene. Viskelær og trylleting. Votter og bilde. Jeg tror nesten disse pakkene fra Nissedama i Treungen setter dypere spor enn Wii og Snakkedokker og Dukkebikkjer og Legomasseødeleggelsesvåpen og alt det andre som senere på kvelden dukket opp under treet. Takk Torhild. Du fikk noen små til å tro på nissen. En god ide er bedre enn store pakker.

postkassejul_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s