Kanskje du er flinkere enn de fleste. Men lar du vær er du flinkest.

selfie_vw

My last selfie. Enjoy.

My last selfie. Enjoy.

Jeg har mannet meg opp. Jeg er blant de flinkeste.  I alle fall når det gjelder mobiltelefon. Og hvem skulle trodd det. Teknodusten Tomm. Han som taster like fort som det tar å sove. Det er ikke mange som slår meg her. I alle fall blant de jeg kjenner. Kanskje du er flinkere til å snakke i mobiltelefonen i bilen? Kanskje du er flinkere til å tekste mens du kjører? Og er du flinkere til å spise og drikke underveis? Er du flinkere til å sminke deg på vei til jobben,- i bilen? Er du flinkere til å vise oppmerksomhet til barna i baksetet? Er du flinkere til å fomle med GPS på dashbordet? Ja! Det lurer jeg på. Dersom du er flink til dette, lever du farlig.  Men lar du vær er du flink. Jeg kjenner noen fumlere i bilen. De fumler med ting. Telefon, Radio, GPS. Og jeg sitter der redd og håper jeg overlever. Selv fumler jeg mye, men ikke mens jeg kjører. 5 tonns lastebiler fyker forbi meg i 80 km i timen. Kun en halvmeter unna. De vil jeg helst få med meg.

Dystre statistikker dukker opp.

http://www.nsc.org/learn/NSC-Initiatives/Pages/distracted-driving.aspx

I USA døde det 3328 mennesker i trafikken i 2012 fordi de troddde de var flinke til å gjøre alle disse tingene mens de kjørte bil. I 2011 døde 3360.  Ca 420.000 mennesker ble skadet. Barn, unge, voksne og eldre!

Heldigvis gjøres det mye godt infoarbeid. VW i Mexico blant andre. En stekt annonseserie som viser ungdommers aller siste selfie. Hill, hill til reklamebyrået DDB i Mexico City og deres Art Director Antonio Cue.

Og beste måten å bruke mobil i bil på er å la vær.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s