Groupies eller selfies?

selfie_tomm_phenomenonEn ung jente foran meg på bussen har stått opp litt for brått etter hennes egen mening. I alle fall virker det slik. Hun er en frisk, pen ung jente med langt blondt hår. Hun gikk av ved universitetet så hun er sikkert student. Men nå er hun på bussen. Hun sitter med speilet i hånden og ulike typer makeup popper inn og ut av lommen. Pudder, rouge, long lashes-ting, og sikkert tre ulike saker som ble gnidd på leppene. Håret børstes og ørene gnikkes. Hun sminker seg nøye og stopper tidvis opp for å myse inn i speilet fra ulike skråvinkler. Hele bussturen sitter hun slik. Eller, nesten hele. Til slutt legger hun vekk speilet og tar et bilde av seg selv. Et “selfie”. Sannsynligvis er det ikke til eget bruk. Like etter bildet ble tatt tipper jeg det ligger på Snapchat, Facebook og  Instagram . Hvis jeg ikke blir sett, finnes jeg ikke! Kvantefysikerne som sier at ting finnes kun fordi de blir sett på, har vel rett i denne unge damens tilfelle. Jeg lurer på hva hennes virkelige selvbilde er. Jeg lurer på hva dette behovet gjør med unge jenter og gutter. Dette behovet for å bli sett. Dette behovet for å vise seg. Det at en ung jente tar masse selfies. Et det et tegn på et dårlig selvbilde? Eller er det bare mote. Et det bare for gøy, fordi de andre gjør det. En bevistløs handling. Sannsynligvis en lett blanding. Mange gjør det for de de ikke vet bedre, mens andre vil bli, – MÅ bli, sett. Om Selfie er et tegn på et godt eller et dårlig selvbilde vet jeg ikke, men det er underlig trend. Når jeg var ung var det topp å være groupie! Da hang de som gjerne ville bli sett, med de som ble sett for de de var noe. Selvbildene var muligens de samme den gangen også. Vi bare foreviget dem ikke.

Denne underlige trenden er størst i Australia og USA, men vi ligger hakk i hel.

Sjekk ut denne kule inforgrafikken:

http://deals.ebay.com/blog/the-selfie-revolution/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s