Jeg pleier å ta M3 bussen, men i dag tok jeg 2MM bussen.

tomm_feilvei_tommetanker

I min favør må det sies at jeg er utgammel, glemsk, dement og svaksynt. Rent bortsett fra det er det dårlig av bussjåføren å kjøre så feil. Har de ikke GPS på bussen? Jeg gikk jo på bussen for å komme frem. Komme frem på en transportøkonomisk fornuftig og tilrådelig måte. Bussen skulle ta meg fra A til B. Lite ante jeg at jeg skulle havne på K.  For i dag, i min iver etter å “kjøre grønt”, hev jeg meg på bussen. Jeg fant et sete ved siden av ei intenst tastende ultrablond videregåendejente og kikket ut av ruten på kjente ting. Og når tankene går tomme sitter jeg bare der. Sitter og ikke tar inn over meg at utsikten ut av ruten endrer seg til det ukjente. Steder og hus jeg ikke har sett før. Plutselig går opp for meg at bussjåføren må ha kjørt feil. Han har svingt av og er på vei til Justvik. Justvik? Jeg skal jo ikke til Justvik! Og i panikk trykker jeg på knappen,- STOPP!. Det viser seg at det er langt til neste busstopp hvor jeg kan gå av. Og det viser seg at det er langt å gå hjem. Jeg kom jo  frem til mitt bestemmelses sted til slutt, men det var først etter å ha gått noen kilometer fra busstoppet jeg gikk av på. Heldigvis er det fint vær. Nå har jeg lært at Gimlekollen og Jærnesheia bussen ikke går til Strømme.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s