Norge. Lik og del.

norge_lik og del_tommetanker

Jeg er nordmann. Født i Norge. Far fra Randesund. Mor fra Bergen. Bror fra Hamreheia. Jeg fra Oslo. Urnorsk. Og i går på nasjonaldagen kjørte jeg Setesdalen fra mål til start. Fra munningen av Otra til Hovden. Ikke helt til start, men nesten. Jeg var alene på veien denne dagen siden  resten av mine landsmenn var opptatt med å synge “Ja vi elsker dette landet”. Og jeg nynnet på den jeg og. Like forbi Homstean stoppet jeg i veikanten og stirret på en Elg. Den stirret tilbake. På Evje kjørte jeg i 20km i timen. 17. mai toget passerte på armlengdes avstand. Maya ringte meg like etter Ose. Jeg stoppet på neste stoppeplass, gikk ut av bilen, og snakket med min kjære. Mens jeg gratulerte henne med dagen landet en hakkespett i nærmeste tre. På Rysstad stoppet jeg helt. Der var nasjonalromantikken på plass. Masse Rysstadværinger på vei inn i kirka. Og jeg tror norge_lik og del 2_tommetanker

alle hadde Setesdalsbunad. Gudd. Bunadsfetisjen våknet. Underveis hilste jeg på alle sauene med alle de ferske spretne lammene. Allerede ved Valle var det snø i veikantene. De hvite bjørkestammene stod der hele veien. De nyutsprungne grønne bladene ble færre og færre jo lengre opp i dalen jeg kom. Og ved Ørnefjell åpnet fjellheimen seg i all sin prakt. Blå himmel. Snø i masseviss. Og snart var jeg på ski. 1000 meter over havet. 1 km høyere enn hytta mi i Korsvikfjorden. 15 grader kaldere. Gudd. Vi har plass i massevis. Vi har så mye plass her i Norge. Og vi har det så fint. Vi er så rike og vi er så snille. Vi har det så flott. Og kjære Norge,- jeg liker deg, og jeg vil dele deg. I disse dager diskuteres det i media om antall flyktninger vi skal ta i mot. Vi har et vakkert land. Vi er rike. Hvorfor ikke like og dele. Vi har plass til flere.

norge_likogdel_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s