“Ka tykke du e best? Vanlig karusell, eller heimelaga?”

paulen_gård_tommetanker

Takk 1. Vennesla Speidergruppe og Setesdalsbanen. Jeg tror de har det samme valgspråket. Alltid Beredt! For dere gjorde dagen spesiell, og vi følte vi var med på noe eksklusivt. En liten annonse i avisen, kombinert med at et barnebarn var utlånt til oss gjorde at vi tok annonsen på ordet og havnet på sporet. Maya, Tomm og Lucas gjorde som speiderne og vi kom oss ut. Opp til Vennesla, til Grovane Stasjon, til gamle ærverdige Setesdalsbanen som var fyrt opp for anledningen. Først en topp, og engasjert omvisning i verksteds-hallene til Setesdalsbanen. En som kunne uendelig mye om disse gamle togene, og samtidig hadde evnen til å formidle, tok oss rundt i gamle, oljemetta tog-verksteder. Og i det toget peib, heiv vi oss om bord, sammen med en haug foreldre, besteforeldre og storøyde forventningfulle barn og barnebarn. Jeg tror vi satt på 3. klasse, men det føltes som første. En knirkete spennende togtur langs gamle skinner ble premiert med speidernes leirsted ved Paulen Gård. Der hadde de dekket jordene for oss. Gapahuker, stubbestoler og glo-klare bålgroper ventet på oss. Høstsola skinte mens vi kunne bli med på øksekasting, speiderkarusell og rebusløype. Ei lita jente stod storøyd ved taukarusellen og spurte ei venninne; “Ka tykke du e best? Vanlig karusell, eller heimelaga?” Jeg tror den heimelaga var best. Barnebarnet vårt traff på andres barnebarn og vi traff på andre foreldre og besteforeldre mens kaffe og pølser ble avslappende traktert ved bålet.

Takk igjen. Skikkelig laid-back god-stemning på en fin-fin dag.

paulen_setesdalsbanen_tommetanker

maya_i_toget_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s