Uten livet som innsats.

med livet som innsats

“Med livet som innsats” er en interessant serie med en irriterende dustete dårlig tittel.

Jeg liker populærvitenskapelige programmer. Jeg synes det er fint å plutselig forstå ting jeg ikke skjønner noen ting av. Mitt uvitende sinn blir lett fasinert av nye måter å fortelle ting på. Det er berikende og av og til si ;- AHA. Og med mine varig svekkede hukommelsesevner så sier jeg ganske ofte ; AHA!  Og NRK sin serie, MED LIVET SOM INNSATS,  om naturlover, er litt artig og litt nyttig og inni helsikes irriterende. Snakk om å lage drama av ingenting.  I sin egen beskrivelse av programmet heter det:

“Norsk underholdningsserie. Programleder, og fysiker Andreas Wahl stoler 100 % på naturlovene. De er absolutte. Udiskutable. Han er så sikker at han er villig til å sette sitt eget liv på spill for å overbevise den norske befolkning. Vi følger Andreas på reisen fra idé til det store eksperimentet når han tester naturlovene med livet som innsats.”

I ett program sier han at en pendel kan aldri svinge høyere enn der den ble sluppet fra. ALDRI.  En udiskutabel og absolutt naturlov. Og så lager de allikevel et vanvittig drama ut av det å stille opp en tung pendel og se om det stemmer. GU*DD*. Hvor er spenningen i det? JACKASS var spennende. De hadde ofte ikke peiling på utfallet av sine eksperimenter. Der var det alltid en usikkerhet. Jeg lever jo selv farligere enn unge Wahl bare ved å gå på fortauet. Hvor er det egentlig han har satset livet når han er 100% sikker på at ting virker. Først sier han at det ikke er farlig for så å late som der er farlig. 99% sikker er spennende, 100% er kjedelig.

Men det er jo mitt syn. Jeg kan velge det vekk, og det har jeg gjort.

Plutselig ble Langtidsbaking; Minutt for minutt, mer spennende.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s