Jeg kom fram! 20 minutter fra Kristiansand

godpåske_tommetanker

I påska kjører mange langt. Langt og fort. Det er jo alltid godt å komme fram. Og det er jo akkurat det. Kom fram! Dessverre er det en del mannemenn som satser livet sitt, og kona sitt liv, og livet til bikkja og ungene i baksetet. I sine store sterke svarte SUV-er legger de inn livet som innsats slik at de kan komme opp på sin hytte 30 minutter før de ellers ville ha kommet opp. Jeg er sørlandsk og naiv, men jeg har bare ett liv. Jeg kjørte bare til Vennesla, 20 minutter hjemmefra i går. Og jeg kom fram. Kanskje jeg kunne satsa litt mer, tatt et par forbikjøringer, kjørt litt for fort og tatt en del sjanser. Kanskje jeg hadde kommet opp på 17 minutter, kanskje helt ned i 16?.  Men det ble 20 minutter. Og bare på den lille turen var det en bil som ville komme fortere enn meg fram. Kjørte forbi meg på en litt for kort slette. Han tok en sjanse.

Vel fremme opplevde jeg en smak av påske. Varm luft, blå himmel, sterk sol og nesten alene. Hvit snø i glissen skog. Det var bare et par svusjere som føk forbi meg. Det var en fantastisk opplevelse som jeg unner alle.

Og dersom de som har det så veldig travelt med å komme seg til fjells starter en halv time tidligere, så kommer de jo frem akkurat som planlagt. Enkel logikk, som kan holde en familie i live litt lenger. God påske! Ta det med ro, nyt livet og ta vare på det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s