Noe å være stolt av

stolt_far_ole_tommetanker

Jeg så en ung man bli konfirmert i går. Jeg så en stolt familie, og jeg så en ung mann bli stolt av at familien var stolt av ham. Faren var stolt, moren var stolt og storesøster den stolteste av alle. Og tar jeg ikke feil var resten og litt stolte, bare for å kjenne denne unge mannen. Tanta var stolt og den skotske onkelen er født stolt. Og jeg var invitert. Og Maya var invitert. Først fikk vi oppleve en flott stund i Kilden. En stor gruppe unge gutter og jenter skulle bli borgerlig konfritert. Og i en slik stor gruppe ser en hva urettferdige veksthormoner gjør med fjortiser. For både gutter og jenter slår de til i tilfeldig  rekkefølge og der du minst aner det. Det var mange ujevne høyde og breddemeter i den forsamlingen. Rent bortsett fra litt voldsom uregelmessig symmetri i gruppen så det ut til å være en fin gjeng. Og arrangementet var vakkert og respektfullt.

Det beste kom etterpå. Innimellom god mat og hyggelige gode og nye bekjentskaper holdt både far, og mor, og søster og tante taler til fjompen. Til han som nå var ferskkonfirmert. Og det var fint. Det lyste stolthet ut av dem alle. Og til og med jeg ble litt stolt denne kvelden. Litt fordi jeg kjenner denne flotte familien, men mest av Maya . Hun reiste seg opp og leste et dikt for Robin. Det var også fint.

Til slutt var vi alle så stolte at vi sprakk. Eller muligens det var marengskakene med kalorimaksimert og laktosemetta innhold som gjorde det.

robin_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s