Bragdøyas Julemarkedskø

julemarked_bragsøya

Bleiga hav. Grei temperatur. Snart Jul. Alt lå til rette for et flott Julemarked på Bragdøya. Vi dro dit med tre små håpefulle. Til drømmen om vaffelkiosker, pinnebrød, nisseverksted, traktorkjøring og masse juleting. Jeg hadde hørt mye godt om det men ikke vært der før. En båt skulle ta oss over til det forjettede markedet. Vi var litt sent av gårde. Ting tar litt tid når tre barnebarn som heller vil være hjemme skal polstres opp for en tur ut. Vi ante uro i det vi kom til Lumber og parkeringsplassen. Den var full. Men vi trødde oss inn på en sykkelsti og lot bil være bil og dro til kaia hvor båten skulle ta oss med. Der steg uroen. Køen med julemarkedssultne mennesker var sikkert 100 meter lang og 2 meter bred. Allikevel betalte jeg 300 kr for at vi skulle stå i kø lenge nok til å se hele tre båtavganger uten at vi ble med. Til slutt fikk vi plass i Høllen, den gamle fine rutebåten som skulle frakte oss over. Vi gledet oss til litt julestemning ute på øya. I det vi satte foten i land steg uroen ennå et hakk eller to. Om køen var lang for å komme ut til julemarkedet var køene ennå lenger inne på markedet. Skulle du kjøpe en kopp kaffe var køen så lang at kaffen ble kald før du fikk kjøpt den. Og skulle du inn på et nisse-snekker-verksted med et av barnebarna var køen så lang at barnebarnet var for gammelt når vi endelig nådde døra. Bragdøya er et fantastisk flott sted og ypperlig arena for et julemarked. Salgsbodene var mange og utstillerne flinke. Antallet besøkende bekrefter jo nettopp det. Vi ble offer for et luksusproblem. Julemarkedet har gjort en så god jobb at alle vil ut dit. Så julefølelsen kom aldri sigende. Til det var det for mange mennesker der. For mye bråk. Og for mye kø. For mange lange køer. En sammenpressa traktortur ble det vi fikk til før vi nok en gang måtte stille oss i kø for å komme tilbake til kaia og bilen. Denne gangen fikk vi plass på den 5. båten.  Om jeg plutselig får et ønske om å stå i kø igjen drar jeg kanskje ut dit til neste år igjen.

julemarked_bragdøya2julemarked_bragdøya3julemarkedskø_bragdøya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s