Hvordan få ungene til å sitte stille i bilen.

baksetemonster1_tommetanker

Jeg fant endelig ut hvorfor barnebarna alltid er så underlig stille når de sitter i baksetet på bilen min. Jeg har en Peugeout. Og designerne der har tenkt på alt. ALT!. Jeg kødder ikke. Forstyrr ikke føreren heter det i bussen. Og det gjelder selvfølgelig i familiebilen også. For hvor irriterende og inni helsikes plagsomt er det ikke med små uhøflige og urenslige rakkerunger i baksetet som verken kan snakke rent,  tenke klart, spise uten å sugle, drikke uten å rape, se ut av vinduet uten å peke og si “Hva er det?”, sitte stille,  meditere, eller rett og slett holde kjeft. Som sjåfør er det ønskelig med varebil og lydisolert lasterom ved transport av små unger. Dette er som kjent ikke lov så vi må ha disse små skurrende tassene spent godt fast i baksetet. Industridesignerne hos Peugeot har heldigvis tenkt på dette problemet. Jeg oppdaget det fordi barnebarna alltid er så tause når jeg frakter dem. Dette undret jeg på. Jeg kjører som en snegle så de er ikke skremt av kjørestilen. De bråkte jo i den forrige bilen?  Jeg lurte en stund på dette helt til jeg en dag stakk hodet inn i baksetet for å løfte ut noe.. Da så jeg han, – Baksetemonsteret. Skumlingen som holder de små i skrekksjakk.  En bil designers genistrek. Tydeligvis har også han hatt barn i baksetet. Troll-lufte-anordningen til baksetet passer på, og puster både kald og varm luft inn i baksetet på de små, og gjør jobben.

Takk Peugeot. Godt tenkt.

baksetemonster_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s